sábado, 24 de marzo de 2012



Analisi d’una imatge

Aquesta imatge es un colagge de diferents imatges que es van realitzar durant la primera Guerra Mundial.


Podem observar que la majoria de personatges que apareixen son soldats i també alguns civils que estaven a les ciutats per on passaven els soldats. L’economia d’aquell moment va anar baixant ja que amb la guerra van haver-hi moltes destrosses, la gent va invertir mes en la Guerra que no amb la seva supervivencia, respecte al menjar, roba... i van gastar molt en armament, polvora...

Respecte a la politica, hi havia molta tensió a Europa ja que amb el repartiment d’Africa, van aparèixer problemes i rivalitats dins Europa a pesar de que s’ho repartiguessin entre ells.

Amb tot això el país que sa surtir més afectat va ser Alemanya, ja que va arrivar tard a l’hora de fer-se amb territoris i va quedar molt enrabiada amb França i Gran Bretanya i va crear un gran enfrontament. Però França i Alemanya, no nomes tenien rivalitat per això, sino que França es va quedar dos territoris que volia Alemnya: Alsàcia i Lorena.

Austriahongria, també volia expandir-se i no nomes tenir més terres sino tenir-les amb contacte al Mediterrani per poder denir mes ports i comercialitzar-se; per fer-ho va aprofitar la  independització de l’Imperi Otomà i fer-se amb Sèrbia. Això també va “calentar” la situació per l’esclat de la guerra.



Per tant la societat es va divir en dos bàndols:

-          Les potències centrals: Les formaven Alemanya i Austriahongria.( estaven més ben organitzats militarment.)

-          Els aliats: Els formàven el Regne Unit, França i Rússia. (no estaven ta organitzats ja que els seus territoris estaven separats)

Es un conjunt d’imatges, juntades en una. Exactament son fotrografies que es van fer durant la guerra i que ensenyen molt bé com eren aquells temps, les condicions i com de ben estaven organitzats. Van ser uns temps molt durs i van canviar totes les vides dels civils i dels militars.La data exactament de les imatges no la sabem, però si podem dir que es van fer durant la primera guerra mundial, que va durant desde el 1914 fins al 1918.

     
Durant aquest periode de temps, la guerra, els geenrals d’Alemanya van decidir un pla anomenat “Pla Schlieffen”, que consistia en anar primer cap a França, i ho van aconseguir i anar a Paris ja que es a ont hi havia el govern i quant arrivessin i l’aconguissin s’hauria acabat la guerra.


Però es creà la Batalla del Marne; una batalla a les afores de París, quant va entrar Alemanya a ont van morir un milio de soldats de cada bàndol. Però els del Regne Unit van frenar als d’Alemanya i no van poder entrar a París.

A la imatge, podem veure les trinxeres; que també van  tenir molt de protagonisme durant aquella guerra. Es mes van haver-hi les ‘guerres de trinxeres’. Eren uns forats al terra per reguardar-se dels dispars i quant el general creia que podien atacar, sortien i atacaven,

Però els dos bàndols estaven molt igualats i era molt complicat sortir de les trinxeres; a més que  se’n va fer una barbaritat de trinxeres, i per això també era complicat avançar perque amb la industrialització, Europa tots els anys de tensió van fer moltissimes armes i apareixen noves armes, tanc, metralladora, submarins... Per això es moria molta gent.

Aquesta imatge es en blanc i negre, està encuadernada en un cuadrat que te una petita línia blanca que separa les cuatre imatges amb una il·luminació neutre , que estàn amb un primer plànol, que surten els coses dels personatges sensers, que tenen una medida mitjana respecte a la reste d’objectes, com per exemple les armes, les parets...


Podem apreciar que les imatges volen dunar un missatge: Que la guerra es aqui, que hem de lluitar per el que volem i que ho aconseguirem perque junts feim força.



Sintesi

Es un collage de diferents imatges de la Primera Guerra Mundial, que va durar desde el 1914 al 1918, va ser entre les grans potencies: Alemanya i Austriahongria i entre els aliats: Regne Unit, França i Russia.

Durant aquesta guerra va ser molt important l’època de Guerre de Trinxeres, com podem observar ala  imatge de dalt a la dreta. Va haver una molt bona organització com podem veure la imatge de dalt a la esquerra i baix a la dreta, que també ens mostra que la guerra va arribar dins la ciutat. I que va sortir nou armament i es van fer moltissimes armes com podeem observar a totes les imatges però especialment a la de baix a l’esquerra.

2 comentarios:

  1. Està molt ben treballat, la estètica és adequada, ens ha agradat molt. Bon treball!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buenas! El treball està moltissim bé! Ens agrada molt! Enhorabona!

      Aina i Ester.

      Eliminar