jueves, 8 de marzo de 2012



Entrevista a Lennin

Hola bon dia, ens tornam a trobar avui amb un home molt important, Lennin. Avui ens contarà personalment i més a fons les causes, conseqüències i com va ser la Revolució Russa ja que ell va ser un dels que estava al capdavant del grup dels Bolxevics.

Hola bon dia senyor Lenin, per començar, podries explicar-nos com està la situació de Rússia abans de que passes tot?

M’enrecord que les coses anaven molt enderrerides respecte a la resta d’Europa. Aqui encara no havia arribat la revolució industrial, o sigui que a principis del segle XX encara vivíem amb l’Antic Règim: Teniem Monarquia Absoluta, en la qual governava el Tsar, que pertanyia a la famila Romanov; Nicolau II Romanov. Encara menjavem de la agricultura i la ramaderia, guanyavem diners del mercat i l’artesania i les condicions del treballador eren pèssimes.
Viviem en una altra època.

Però ara ja podem dir que heu avançat, com ho heu aconseguit?

Ja que poc a poc comença a entrar l’industria, amb un problema: el capitalisme; l’obrer viu molt malament i el burges du una bona vida per culpa del benefici propi. Amb tot això apareix el Marxisme i havíen de crear un partit politic, presentar-se a les eleccions, tal i com van fer a la resta d’Europa. Però com hi havia el tsar, no va haver-hi eleccions però igualment vàrem crear el partit polític.
El partir es deia Partit Obrer Social Demòcrate Rus (POSDR)  i teníem l’objectiu de canviar la monarquia absoluta. Fer reflexionar al Tsar i que accepés la separació de poders i la creació d’una constitució.
Un altre objectiu que teniem era canviar el cpaitalisme, o almenys millorar la situació de l’obrer.

Però m’he estat informant, i he vist que no va anar del tot bé aquest partit, és més vaig veure que a la llarga es va separar. Que va passar?

Si, així és. No ens vam posar d’acord en la manera d’afrontar el problema de Rússia.
Uns pensàvem que lo millor era dialogar amb el Tsar, que així ens entendria i cediria a les nostres propostes. Uns altres deien que aixi el tsar no ens faria ni cas, que haviem de fer una vaga per fastidiar a l’empresari, manifestacions pacífiques...

Per tant així es com ens vam separar:
 En Bolxevics: que son els últims que he nombrat, defensaven que haviem de fer manifestacions en contra el Tsar. Que estaven presidits per jo. (Lennin)
Els altres es feien dir Menxevics; que volien dialogar amb el Tsar.
Amb la creació d’aquests dos va desaparèixer el primer partit.


 I al final, a quina de les dues idees vau fer cas?

Vam fer com una barreja de les dues idees: vam anar al palau del Tsar a fer una manifestació pacífica però també a dialogar amb el Tsar.
Impulsats per els


Com vau arrivar a sortir de la guerra?

Gràcies a que a  l’any 1917, entrà Estats Units a la guerra i els russos ens ja  teníem bastants problemes interns per culpa de la guerra, la gent es va començar a revoltar en contra de ella, volien que s’acabés ja, ho passaven fatal i cada vegada les condicions eren molt més dures.

Amb tot això, el poble va voler solucionar-ho i fins i tot  va haver-hi un cop d’estat en contra el Tsar , que volia seguir en la guerra. Finalment varem signar el Tractat Brest-Litovsk ; a on confirmàvem la rendició de Rússia i ens varem retirar de la guerra.

En conclusió, corríen uns temps dificils tant pels civils com per les autoritats, però al menys vam conseguir aclarir lo pitjor, sortir de la guerra.

Fins aqui arriba l’entrevista d’avui, esper-ho que tingui un bon dia, que hagi passat un bon moment amb nosaltres. Adeu!

2 comentarios:

  1. Hola, som en Dani i na Fiona.
    Ens sembla que el vostre blog està molt bé, sobretot el fondo i la lletra, i també els continguts.

    ResponderEliminar